A venit pe lume de Ziua Europei. Romanca – primul pui de zimbru născut în acest an la Haţeg

15.05.2014 15:06

Familia de zimbri din Rezervaţia Haţeg s-a mărit. Primul pui care a venit pe lume în acest an s-a născut de Ziua Europei. Este fiica Roxanei şi a primit numele de botez Romanca.

Puiul s-a născut în urmă cu două zile, chiar de Ziua Europei. Este o femelă pe care o cheamă Romanca, iar naş de botez i-am fost eu. Starea de sănătate a puiului este foarte bună. Am văzut-o împreună cu medicul veterinar, care s-a declarat mulţumit", a declarat, duminică, Alexandru Bulacu, responsabil de proiecte în cadrul WWF-România, pentru Agerpres. Romanca este cel de-al 13-lea zimbru din rezervaţia deţinută de Direcţia Silvică Hunedoara la Haţeg. Mama Romancăi ar fi trebuit să facă parte din programul de reintroducere a zimbrilor în zonele sălbatice, fiind ulterior înlocuită după ce s-a constatat că este gestantă. Fiecare pui de zimbru născut în România primeşte, conform tradiţiei, un nume care începe cu „RO”. În România, populaţia de zimbri nu depăşeşte o sută de exemplare.

SURSA: https://glasul-hd.ro/A-venit-pe-lume-de-Ziua-Europei.-Romanca-%E2%80%93-primul-pui-de-zimbru-n%C4%83scut-%C3%AEn-acest-an-la-Ha%C5%A3eg_12_19112.html

—————

Înapoi